Clinical Topic: Anterieure Kniepijn

Anterieure kniepijn is één van de meest voorkomende problemen ter hoogte van het onderste lidmaat die we als clinicus aantreffen in de dagelijkse praktijk, zowel bij de sedentaire als bij de actieve sportpopulatie. Toch zijn de uitkomstmaten op lange termijn vaak niet al te gunstig.

In deze clinical topic wordt eerst een theoretische update gegeven van de differentiaal diagnostiek van anterieure kniepijn. Vervolgens wordt een kader aangereikt dat gebruikt kan worden bij het klinisch redeneren, om de multifactoriële oorzakelijke factoren in kaart te brengen. Op basis hiervan worden handvaten en principes aangereikt om tot een doeltreffende behandeling te komen met de nadruk op een actieve revalidatie. Tijdens het tweede deel van de dag ligt de nadruk op het toepassen van theoretische kennis op gebied van differentiaal diagnostiek, klinisch biomechanisch testen en redeneren, motorisch leren en oefentherapie in de praktijk. De cursusdag wordt afgesloten met 2 casussen om deze integratieve benadering nog concreter toe te passen bij patiënten.

Datum

20 mei 2021
Verlopen!

Tijd

09:00 - 17:00

Labels

manuele therapie,
onderste lidmaat,
sportkinesitherapie
Hangar Meeting Center - Kortrijk

Locatie

Hangar Meeting Center - Kortrijk
Categorie

Sprekers

 • Bart Dingenen
  Bart Dingenen

  dr. Bart Dingenen is klinisch werkzaam als kinesitherapeut in groepspraktijk Motion to Balance te Genk. Verder is Bart als docent verbonden aan Universiteit Hasselt binnen de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Vanwege zijn specifieke combinatie van interesses, expertise en ervaring op het gebied van sportgerelateerde musculoskeletale blessures van het onderste lidmaat is Bart een veelgevraagd spreker op nationale en internationale congressen en offline en online cursussen, workshops en symposia. Voor verdere informatie over Bart verwijzen we je graag door naar zijn website www.bartdingenen.com

 • Bert Sticker
  Bert Sticker

  Bert Sticker studeerde af als kinesitherapeut (2004) en manueel therapeut (2005) aan de Universiteit Gent. Hij is praktijklesgever aan de vakgroep REVAKI van de UGent en kerndocent binnnen de opleiding Dry Needling Gent. 
  Bert werkt als zelfstandig kinesitherapeut in een groepspraktijk in Ieper en de voorbije tien jaar was hij revalidatietrainer aan de Topsport School Voetbal Gent . Binnen het domein manuele therapie, sportrevalidatie en myofasciale therapie focust hij zich voornamelijk op het onderste kwadrant.

Open chat
Kunnen we u helpen?