Clinical Topic: Cycling Injuries

Het zijn hoogdagen voor fietsers, fietswinkels en het wielertoerisme in het algemeen. Er is een exponentieel groeiende interesse voor voeding en supplementatie, (dure) fietsen en materiaal, fietspositionering, cyclosportieve wedstrijden in binnen- en buitenland,…

De clinical topic ‘cycling injuries’ richt zich niet op bovenstaande zaken, maar in hoofdzaak op de fietser zelf.  Welke blessures komen bij fietsers het meest voor en welke testen verdienen daarom meer aandacht in mijn onderzoek?  Hoe maak ik mijn oefentherapie meer specifiek en welke tips & tricks kan ik mijn patiënt geven? Hoe kan ik meer preventief te werk gaan en dus recidieven voorkomen? Op al deze vragen wordt een antwoord gegeven vanuit specifieke casuïstiek.

Merk op dat dit geen opleidingsdag is waar je leert om een bikefitting te doen, maar het gegeven bikefitting komt natuurlijk wel aan bod omdat het vaak wel de oorzaak of oplossing van (een deel van) de klachten kan zijn.

Datum

01 okt 2021
Verlopen!

Tijd

08:00 - 18:00

Labels

bovenste lidmaat,
manuele therapie,
onderste lidmaat,
sportkinesitherapie
Hangar Meeting Center - Kortrijk

Locatie

Hangar Meeting Center - Kortrijk
Categorie

Sprekers

 • Bert Sticker
  Bert Sticker

  Bert Sticker studeerde af als kinesitherapeut (2004) en manueel therapeut (2005) aan de Universiteit Gent. Hij is praktijklesgever aan de vakgroep REVAKI van de UGent en kerndocent binnnen de opleiding Dry Needling Gent. 
  Bert werkt als zelfstandig kinesitherapeut in een groepspraktijk in Ieper en de voorbije tien jaar was hij revalidatietrainer aan de Topsport School Voetbal Gent . Binnen het domein manuele therapie, sportrevalidatie en myofasciale therapie focust hij zich voornamelijk op het onderste kwadrant.

 • Mathieu Malisse
  Mathieu Malisse

  Mathieu studeerde in 2013 af als Master in de Revaki (UGent) en vervolledigde zijn musculoskeletale kennis door de opleiding Manuele Therapie te volgen.  Als voormalig competitierenner is hij steeds geboeid door alles wat fietsen aanbelangt. Hij volgde verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen in het kader van bikefitting en blessurepreventie bij wielrenners (o.a. bij Bakala Academy, Shimano Benelux, ISCO, Gebiomized, …). Naast zijn praktijkassistentschap aan de Universiteit Gent werkt hij als zelfstandig kinesitherapeut en bikefitter (Movepoint, Vichte). Hij ontwierp een eigen protocol voor screening en testing van wielrenners, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke evidenties.

Open chat
Kunnen we u helpen?