Clinical Topic: Headache

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende gezondheidsklachten. Ze komt voor in vele gedaanten en kent vele varianten. In deze clinical topic verdiepen we ons in de belangrijkste vormen van hoofdpijn waarmee patiënten zich presenteren in de kinesitherapeutische praktijk (spanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en migraine).

Tijdens het eerste blok zal dr. Gaelle Vermeersch, die als neuroloog werkzaam is in het AZ Sint Lucas in Brugge, dieper ingaan op de differentiaaldiagnose en red flags. Vanuit een casus uit de dagelijkse praktijk wordt vervolgens een gedegen klinisch redeneren uitgewerkt. Daarna gaan we uitgebreid in op het klinisch onderzoek en de behandeling op een evidence-based manier met integratie van manuele therapie, oefentherapie en educatie.

Datum

13 sep 2022

Tijd

09:00 - 17:00

Labels

head & neck,
manuele therapie
Hangar Meeting Center - Kortrijk

Locatie

Hangar Meeting Center - Kortrijk
Categorie

Sprekers

 • Benedicte Maere
  Benedicte Maere

  Benedicte Maere studeerde af als kinesitherapeut (2004) en manueel therapeut (2005) aan de Universiteit Gent. Ze is praktijkassistent aan de vakgroep REVAKI van de UGent en docent binnen de opleiding Dry Needling Gent. Daarnaast heeft ze haar eigen privé-praktijk (http://www.benedictemaere.be)

 • Dr Gaëlle Vermeersch
  Dr Gaëlle Vermeersch

  Dr. Gaëlle Vermeersch is neuroloog, verbonden aan het AZ Sint Lucas in Brugge. Ze genoot haar basisopleiding geneeskunde aan de KU Leuven en doorliep haar opleiding tot neuroloog op de diensten neurologie van het UZ Leuven, de cliniques universitaires Saint-Luc te Brussel en het Centre Neurologique William Lenox te Ottignies. Naast de algemene neurologie heeft dr. Vermeersch een bijzondere interesse in hoofdpijn.

 • Tom Barbe
  Tom Barbe

  Tom Barbe is in 2005 afgestudeerd als Master in de Revalidatiewetenschappen & Kinesitherapie en specialiseerde zich verder in de Manuele Therapie aan de Ugent (2006). Hij is praktijkassistent aan de UGent en hoofddocent binnen het Postgraduaat Manuele Therapie aan de Ugent, waar hij vooral de lessen articulair doceert. Daarnaast is hij één van de medelesgevers binnen de opleiding van Dry Needling Gent en is hij actief in zijn eigen groepspraktijk in Harelbeke  (Kine 2 Cure).

Open chat
Kunnen we u helpen?