Clinical Topic: Elbow Injuries

Langdurige laterale elleboogpijn kan voor een aantal patiënten heel invaliderend zijn in het dagelijks leven. Simpele ADL activiteiten worden een zware opdracht.

In de voormiddag wordt de differentiaal diagnose van laterale elleboogpijn beschreven: articulair, instabiliteit en laterale elleboog tendinopathie. Het toegevoegd onderzoek wordt in de praktijk uitgevoerd.  Op basis van recent onderzoek wordt inzicht gegeven in deze elleboogpathologieën en het functioneren van de musculatuur in de elleboog.

Aan de hand van casuïstiek wordt er dieper ingegaan op het specifieke behandelplan voor patiënten met laterale elleboogpijn.

Theoretische benadering en het inoefenen van praktische vaardigheden worden afgewisseld zodat u hierna met uw patiënt aan de slag kan.

Datum

17 dec 2021
Verlopen!

Tijd

09:00 - 17:00

Labels

bovenste lidmaat,
manuele therapie,
sportkinesitherapie
Hangar Meeting Center - Kortrijk

Locatie

Hangar Meeting Center - Kortrijk
Categorie

Sprekers

  • Benedicte Maere
    Benedicte Maere

    Benedicte Maere studeerde af als kinesitherapeut (2004) en manueel therapeut (2005) aan de Universiteit Gent. Ze is praktijkassistent aan de vakgroep REVAKI van de UGent en docent binnen de opleiding Dry Needling Gent. Daarnaast heeft ze haar eigen privé-praktijk (http://www.benedictemaere.be)

  • Fabienne Van De Steene
    Fabienne Van De Steene

    Fabienne Van De Steene studeerde af in 1992 als licentiaat in de motorische revalidatie en kinesitherapie aan de UGent. In 1993 studeerde ze af als sportkinesitherapeut aan de KUL. Vanaf 1999 werkt ze in het Revaki-team als praktijklesgever binnen het musculoskeletale luik en specialisatie sportkinesitherapie. Zij is nog steeds de kinesitherapeute van de Red Flames en revalideert sporters met onderste lidmaat klachten in haar praktijk.  Daarnaast geeft ze regelmatige bijscholingen aan kinesitherapeuten uit het werkveld.

Open chat
Kunnen we u helpen?