Clinical Topic: Pols & handklachten

Hand -en polsklachten komen frequent voor en kunnen een grote belemmering vorming in het dagelijks functioneren. De behandeling van deze klachten verlopen niet steeds vlot, omdat geregeld een gebrekkige diagnostiek plaatsvindt en omdat onvoldoende rekening wordt gehouden met  de verschillende, talrijke, structuren in de hand. Vaak focust de behandelaar zich te veel alleen op de locatie van de klacht.

In het eerste deel van deze clinical topic worden vier veel voorkomende hand- en polsklachten besproken: rhizarthrose, springvinger, het syndroom van De Quervain en het carpal tunnel syndroom. Hierbij wordt de diagnostiek, differentiaal diagnostiek en de behandelopties besproken en waar mogelijk praktisch ingeoefend.

In het laatste blok (15u30-17u30) zullen een aantal belangrijke (vaak moeilijke) spieren aan bod komen, waarvan de priktechniek wordt herhaald, verfijnd en ingeoefend. Volgende spieren komen aan bod: m. interossei, m. lumbricales, m.  m.extensor pollicis longus, m.abductor pollicis longus, m.adductor pollicis, m.opponens pollicis,  m.flexor pollicis brevis, m.abductor pollicis brevis, m.abductor digiti minimi

 

Datum

18 mrt 2022

Tijd

09:00 - 18:00

Labels

bovenste lidmaat
Hangar Meeting Center - Kortrijk

Locatie

Hangar Meeting Center - Kortrijk
Categorie

Sprekers

  • Benedicte Maere
    Benedicte Maere

    Benedicte Maere studeerde af als kinesitherapeut (2004) en manueel therapeut (2005) aan de Universiteit Gent. Ze is praktijkassistent aan de vakgroep REVAKI van de UGent en docent binnen de opleiding Dry Needling Gent. Daarnaast heeft ze haar eigen privé-praktijk (http://www.benedictemaere.be)

  • Paul De Buck
    Paul De Buck

    Paul is Manueel Therapeut en specialiseerde zich verder in Handrevalidatie. Hij behaalde in 2015 zijn titel European Certified Hand Therapist. Sinds 2008 is hij praktijk assistent aan de Universiteit Gent en verantwoordelijk voor alle lessen betreffende pols en hand. Hij is eveneens werkzaam als Hand Therapeut in het Hand & Pols Centrum Terneuzen en Goes in Nederland. Daarnaast zet hij zich in voor de Belgische (BHT) en Europese EFSHT) Beroepsveringing voor Hand Therapie als bestuurslid. Binnen de hand revalidatie heeft hij een bijzondere interesse in de perifere compressie neuropathieën.

Volgende Keer

Open chat
Kunnen we u helpen?