Clinical Topic: Running Injuries

De voormiddag start met een uitgebreide theoretische introductie rond lopen in het algemeen, loopbiomechanica meer specifiek onder de deskundige leiding van Jens Declerck. Vanuit twee casussen uit de dagelijkse praktijk (ITB syndroom en shin splints) volgt een gedegen klinisch redeneren met aandacht voor onderzoek, differentiaal diagnose en behandelplan.

In de namiddag is per casus een praktijkgedeelte voorzien waarin twee facetten uit het behandelplan aan bod komen: specifieke analytische en functionele (looptechnische) oefeningen in combinatie met myofasciale technieken.

Datum

28 jan 2022

Tijd

09:00 - 17:00

Labels

onderste lidmaat,
sportkinesitherapie
Hangar Meeting Center - Kortrijk

Locatie

Hangar Meeting Center - Kortrijk
Categorie

Sprekers

 • Bert Sticker
  Bert Sticker

  Bert Sticker studeerde af als kinesitherapeut (2004) en manueel therapeut (2005) aan de Universiteit Gent. Hij is praktijklesgever aan de vakgroep REVAKI van de UGent en kerndocent binnnen de opleiding Dry Needling Gent. 
  Bert werkt als zelfstandig kinesitherapeut in een groepspraktijk in Ieper en de voorbije tien jaar was hij revalidatietrainer aan de Topsport School Voetbal Gent . Binnen het domein manuele therapie, sportrevalidatie en myofasciale therapie focust hij zich voornamelijk op het onderste kwadrant.

 • Jens Declerck
  Jens Declerck

  Jens Declerck behaalde zijn master revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (KULeuven) in 2012 en zijn D.O. osteopathie (BELSO) in 2017.  Hij is verbonden aan de vakgroep REVAKI van de UGent  als praktijkassistent en werkzaam als zelfstandig kinesitherapeut.  Daarnaast is Jens ook verbonden aan Looptraining België waar hij verantwoordelijk is voor de behandeling en blessurepreventie bij lopers van elk niveau.

  Mede door zijn professionele ervaring, gesterkt door zijn passie voor de loopsport, is Jens zich de laatste jaren gaan verdiepen in deze materie.

Volgende Keer

Open chat
Kunnen we u helpen?