360 Course: The Shoulder Epic II

Tijdens deze tweedaagse schoudercursus zullen aanvullende inzichten gegeven worden in het klinisch redeneren en zullen praktische vaardigheden aangeleerd worden in de revalidatie van de schouder. Dit is zowel een update als een verdieping van de reeds aanwezige kennis.

Op de eerste dag wordt gedetailleerd ingegaan op de rol van de scapula in het onderzoek en de revalidatie van schouderpijn. Vervolgens zullen er aanvullend een aantal pathologieën worden behandeld die niet aan bod kwamen in epic 1, met name bicepspeespathologie, rotator cuffscheuren, multidirectionele instabiliteit en richtlijnen voor postoperatieve revalidatie. Objectieve metingen en functionele tests worden geïntroduceerd met een link naar return to sport.

Ook deze cursus is wetenschappelijk onderbouwd met heel veel praktische oefeningen, met een degelijk klinisch onderzoek als basis voor het klinisch redeneerproces.

De schoudercursus van Ann Cools bestaat uit twee delen (epic I en II). Beide delen kunnen los van elkaar en in omgekeerde volgorde gevolgd worden.

Datum

13 - 14 jan 2022
Verlopen!

Tijd

09:00 - 17:00

Kosten

540.00€ (excl btw)
Hangar Meeting Center - Kortrijk

Locatie

Hangar Meeting Center - Kortrijk
Categorie

Spreker

  • Prof Dr Ann Cools
    Prof Dr Ann Cools

    Ann Cools is hoofddocent aan – en voormalig hoofd van – de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie  aan de Universiteit Gent en ook deeltijds geaffilieerd als senior onderzoeker aan the Institute of Sports Medicine, University of Copenhagen, Denmark. Het onderwerp van haar wetenschappelijk onderzoek en klinische expertise is schouderrevalidatie in het algemeen én de scapulaire betrokkenheid in schouderklachten en sportspecifieke schouderrevalidatie in het bijzonder. Naast haar academisch werk, heeft zij ook haar eigen klinische praktijk in Gent.

    Zij is auteur van diverse nationale en internationale publicaties over schouderrevalidatie, schreef verschillende klinische boeken en geeft wereldwijd schoudercursussen bij diverse organisaties.

    Ann is lid van de stuurgroep van de European Society of Shoulder and Elbow Rehabilitation en sinds 2017 mede-oprichter van het Schoudernetwerk Vlaanderen.

Open chat
Kunnen we u helpen?