360 Course: The Shoulder Epic I

Tijdens deze 2-daagse intensive course worden alle nieuwe wetenschappelijke inzichten over schouderrevalidatie klinisch vertaald naar de dagdagelijkse praktijk. Hierbij wordt dieper ingegaan op de meest voorkomende schouderaandoeningen zoals rotator cuff aandoeningen, traumatische en atraumatische instabiliteit, scapulaire dyskinesis en sportspecifieke schouderpijn.

Nieuwe inzichten worden op interactieve wijze gepresenteerd en bediscussieerd. Vertrekkend vanuit evidence based practice, wordt het klinisch onderzoek kritisch benaderd. Tijdens het revalidatiegedeelte van deze cursus worden algemene klinische redeneerprincipes, evenals specifieke therapeutische indicaties, besproken en in praktijk gebracht tijdens interactieve workshops, waarbij alle gedemonstreerde oefeningen en modaliteiten worden ingeoefend. Na deze cursus moet de cursist in staat zijn om een progressief oefenprogramma op te stellen, uit te voeren, kritisch te benaderen en te remediëren bij frequent voorkomende schouderaandoeningen.

 

Datum

24 - 25 nov 2022

Tijd

09:00 - 17:00

Kosten

560.00€ (excl btw)

Labels

bovenste lidmaat,
sportkinesitherapie
Hangar Meeting Center - Kortrijk

Locatie

Hangar Meeting Center - Kortrijk
Categorie

Spreker

  • Prof Dr Ann Cools
    Prof Dr Ann Cools

    Ann Cools is hoofddocent aan – en voormalig hoofd van – de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie  aan de Universiteit Gent en ook deeltijds geaffilieerd als senior onderzoeker aan the Institute of Sports Medicine, University of Copenhagen, Denmark. Het onderwerp van haar wetenschappelijk onderzoek en klinische expertise is schouderrevalidatie in het algemeen én de scapulaire betrokkenheid in schouderklachten en sportspecifieke schouderrevalidatie in het bijzonder. Naast haar academisch werk, heeft zij ook haar eigen klinische praktijk in Gent.

    Zij is auteur van diverse nationale en internationale publicaties over schouderrevalidatie, schreef verschillende klinische boeken en geeft wereldwijd schoudercursussen bij diverse organisaties.

    Ann is lid van de stuurgroep van de European Society of Shoulder and Elbow Rehabilitation en sinds 2017 mede-oprichter van het Schoudernetwerk Vlaanderen.

Open chat
Kunnen we u helpen?