Clinical Topic: Voet

In deze clinical topic nemen we op de eerste lesdag de functionele anatomie van de voet onder de loep en geven we een wetenschappelijke update van een aantal vaak voorkomende pathologieën. We stellen een differentiaal diagnose op voor o.a. plantaire hielpijn en demonstreren het klinisch onderzoek van minder voorkomende patho’s (Tarsal tunnel syndroom, Sinus tarsi syndroom, Morton’s neuralgie of -neurinoom, perifere voet- & enkel nerve-entrapments, letsels van de plantaire plaat…).  In het onderdeel (podologische) ganganalyse bekijken we o.a. de ‘key features’ voor een stap- en loopanalyse, worden jullie tools aangeboden voor een evaluatie van jullie patiënt en duiden we het mogelijke nut van functionele zooltherapie.
Op de tweede lesdag ligt de focus op (nieuwe) inzichten van de oefentherapie van de voet en het actief inoefenen ervan.

Deze clinical topic kan gecombineerd worden met de selected topic dry needling ‘voet’.

Datum

02 - 03 jun 2022

Tijd

09:00 - 17:00

Labels

manuele therapie,
onderste lidmaat,
sportkinesitherapie
Hangar Meeting Center - Kortrijk

Locatie

Hangar Meeting Center - Kortrijk
Categorie

Sprekers

 • Bert Sticker
  Bert Sticker

  Bert Sticker studeerde af als kinesitherapeut (2004) en manueel therapeut (2005) aan de Universiteit Gent. Hij is praktijklesgever aan de vakgroep REVAKI van de UGent en kerndocent binnnen de opleiding Dry Needling Gent. 
  Bert werkt als zelfstandig kinesitherapeut in een groepspraktijk in Ieper en de voorbije tien jaar was hij revalidatietrainer aan de Topsport School Voetbal Gent . Binnen het domein manuele therapie, sportrevalidatie en myofasciale therapie focust hij zich voornamelijk op het onderste kwadrant.

 • Michaël De Geyter
  Michaël De Geyter

  Michaël De Geyter werkt sinds 1995 als kinesitherapeut en manueel therapeut in een Gentse privépraktijk. De interesse voor voet- en enkelblessures en biomechanica waren de basis om Podologie bij te studeren aan AHS Gent en hij is sinds 1999 actief als podoloog. Klinisch- en biomechanisch onderzoek bij patiënten met locomotorische voet- enkelproblemen vormen zijn dagdagelijkse activiteit. Daarnaast is hij gastlector binnen de opleiding Podologie aan de Arteveldehogeschool te Gent en de opleiding Sportgeneeskunde van UGent en tevens is hij medestichter van Voetvorm. 

 • Roel De Ridder
  Roel De Ridder

  Prof. Roel De Ridder studeerde in 2005 af als Master in de Sport- en Manuele kinesitherapie en in 2006  als Manueel Therapeut aan de UGent. Na enkele jaren als therapeut in een privé-praktijk is hij sinds 2009 werkzaam aan de opleiding  Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, waar hij momenteel verbonden is als gastprofessor. Het onderwerp van zijn onderzoek/onderwijs is voornamelijk gericht op biomechanica en revalidatie van het onderste lidmaat, met in het bijzonder de voet en enkel. Daarnaast geeft hij ook les aan de postgraduaatsopleiding Manuele Therapie aan de UGent.

Volgende Keer

Open chat
Kunnen we u helpen?