Clinical Topic: Voet

Deze clinical topic leiden we in met een herhaling van de biomechanica van het voet-en enkelcomplex.

We geven een wetenschappelijke update van een aantal vaak voorkomende pathologieën (laterale enkeldistorsie/ m. tibialis posterior tendinopathie/…) en staan stil bij het onderzoek en behandeling ervan. We stellen een differentiaal diagnose op voor plantaire hielpijn en demonstreren het klinisch onderzoek van minder voorkomende patho’s (sinus tarsi, Morton neurinoom,…).

In het onderdeel (podologische) ganganalyse bekijken we o.a. de ‘key features’ voor een loopanalyse, worden jullie tools aangeboden voor een evaluatie van jullie patiënt en duiden we functionele zooltherapie.

In het laatste deel komen (nieuwe) inzichten van de oefentherapie van de voet aan bod en het actief inoefenen ervan. Specifieke tapes worden gedemonstreerd en ingeoefend.

Deze clinical topic kan gecombineerd worden met de selected topic dry needling ‘voet’.

Datum

02 jun 2022

Tijd

09:00 - 17:00

Labels

manuele therapie,
onderste lidmaat,
sportkinesitherapie
Hangar Meeting Center - Kortrijk

Locatie

Hangar Meeting Center - Kortrijk
Categorie

Sprekers

 • Bert Sticker
  Bert Sticker

  Bert Sticker studeerde af als kinesitherapeut (2004) en manueel therapeut (2005) aan de Universiteit Gent. Hij is praktijklesgever aan de vakgroep REVAKI van de UGent en kerndocent binnnen de opleiding Dry Needling Gent. 
  Bert werkt als zelfstandig kinesitherapeut in een groepspraktijk in Ieper en de voorbije tien jaar was hij revalidatietrainer aan de Topsport School Voetbal Gent . Binnen het domein manuele therapie, sportrevalidatie en myofasciale therapie focust hij zich voornamelijk op het onderste kwadrant.

 • Michaël De Geyter
  Michaël De Geyter

  Michaël De Geyter werkt sinds 1995 als kinesitherapeut en manueel therapeut in een Gentse privépraktijk. De interesse voor voet- en enkelblessures en biomechanica waren de basis om Podologie bij te studeren aan AHS Gent en hij is sinds 1999 actief als podoloog. Klinisch- en biomechanisch onderzoek bij patiënten met locomotorische voet- enkelproblemen vormen zijn dagdagelijkse activiteit. Daarnaast is hij gastlector binnen de opleiding Podologie aan de Arteveldehogeschool te Gent en de opleiding Sportgeneeskunde van UGent en tevens is hij medestichter van Voetvorm. 

Open chat
Kunnen we u helpen?