Cycling Injuries

Het zijn hoogdagen voor fietsers, fietswinkels en het wielertoerisme in het algemeen. Er is een exponentieel groeiende interesse voor voeding en supplementatie, (dure) fietsen en materiaal, fietspositionering, cyclosportieve wedstrijden in binnen- en buitenland,…

De clinical topic ‘cycling injuries’ richt zich niet op bovenstaande zaken, maar in hoofdzaak op de fietser zelf.  Welke blessures komen bij fietsers het meest voor en welke testen verdienen daarom meer aandacht in mijn onderzoek?  Hoe maak ik mijn oefentherapie meer specifiek en welke tips & tricks kan ik mijn patiënt geven? Hoe kan ik meer preventief te werk gaan en dus recidieven voorkomen? Op al deze vragen wordt een antwoord gegeven vanuit specifieke casuïstiek.

Deze clinical topic is geaccrediteerd bij PQK voor 10 punten.

Deze clinical topic kan gecombineerd worden met een dry needling gedeelte. Het dry needling gedeelte is enkel toegankelijk voor collega’s die minimaal 5 dagen dry needling opleiding hebben gevolgd. Tijdens het dry needling gedeelte wordt de priktechniek van een aantal belangrijke (vaak moeilijke) spieren herhaald, verfijnd en ingeoefend. Volgende spieren komen oa. aan bod: m. quadratus lumborum, m.iliopsoas, m.multifidus thoracis en lumborum, m.iliocostalis lumborum, ….

Het dry needling gedeelte wordt telkens begeleid door docenten van Dry Needling Gent.

Clinical topic zonder dry needling:         9u-15u

Clinical topic met dry needling:              9u-17u30

De clinical topic met dry needling komt in aanmerking voor accreditatie bij ProQKine.