Elbow Injuries

Langdurige laterale elleboogpijn kan voor een aantal patiënten heel invaliderend zijn in het dagelijks leven. Simpele ADL activiteiten worden een zware opdracht.

In de voormiddag wordt de differentiaal diagnose van laterale elleboogpijn beschreven: articulair, instabiliteit en laterale elleboog tendinopathie. Het toegevoegd onderzoek wordt in de praktijk uitgevoerd.  Op basis van recent onderzoek wordt inzicht gegeven in deze elleboogpathologieën en het functioneren van de musculatuur in de elleboog.

Aan de hand van casuïstiek wordt er dieper ingegaan op het specifieke behandelplan voor patiënten met laterale elleboogpijn.

Theoretische benadering en het inoefenen van praktische vaardigheden worden afgewisseld zodat u hierna met uw patiënt aan de slag kan.

Deze clinical topic kan gecombineerd worden met een dry needling gedeelte. Het dry needling gedeelte is enkel toegankelijk voor collega’s die minimaal 5 dagen dry needling opleiding hebben gevolgd. Tijdens het dry needling gedeelte wordt de priktechniek van een aantal belangrijke (vaak moeilijke) spieren herhaald, verfijnd en ingeoefend. Volgende spieren komen oa. aan bod: de polsextensoren, m. triceps brachii, m. anconeus, m. supinator, m. supraspinatus, mm. scaleni,…

Het dry needling gedeelte wordt telkens begeleid door docenten van Dry Needling Gent.

Clinical topic zonder dry needling:         9u-15u

Clinical topic met dry needling:              9u-17u30

De clinical topic met dry needling komt in aanmerking voor accreditatie bij BMST.