Fiscaliteit als vrij beroeper: een beter inzicht in uw onderneming

Binnen de paramedische sector en meer bepaald de kinesitherapie worden vaak veel uren geklopt om patiënten zo goed mogelijk te helpen en ondersteunen. Ook is er een groeiende trend van samenwerkingsvormen tussen collega’s en of andere disciplines. Deze samenwerkingsvormen bieden tal van voordelen, zoals het verbeteren van de kwaliteit van het werk, garantie op continuïteit van de zorg, intervisie met collega’s en zoveel meer.

Daarnaast staat in het beroepsprofiel echter ook dat de kinesitherapeut een manager en ondernemer is. Een correcte boekhouding en inzicht in fiscaliteit om met de nodige kennis van zaken te kunnen handelen zijn dan ook onontbeerlijke kwaliteiten om de organisatie en economische aspecten van een onderneming goed te kunnen opvolgen. In de nieuwe samenwerkingsvormen zijn deze zaken ook een absolute must. Een goede administratie en boekhouding zorgt immers voor gelukkige collega’s die zich op die manier volledig kunnen focussen op de zorg.

Vaak komt dit slechts beperkt aan bod in basisopleidingen kinesitherapie. Deze opleidingsdag wil hierop een aanvulling zijn en wil u inzicht verschaffen in wat een goede boekhouding inhoudt, wat een goed financieel beheer is van een praktijk en wat de verschillen zijn tussen verschillende ondernemingsvormen met hun voor -en nadelen. Op deze opleidingsdag willen we u graag, in begrijpbare taal,  een duidelijk antwoord bieden op volgende vragen met de nodige kritische bemerkingen en heel veel praktische voorbeelden:

  • Is jouw boekhouding volledig?
  • Wat zijn de verschillen tussen een eenmanszaak en een vennootschap?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van een vennootschap en een eenmanszaak?
  • Hoe verloopt de overstap van een eenmanszaak naar een vennootschap?
  • Wat kies je best en waarom?
  • En nog zoveel meer

Om de opleidingsdag zo gericht mogelijk te maken zullen we u op voorhand vragen om een anonieme vragenlijst in te vullen, waardoor we de voorbeelden en casussen nog gerichter kunnen aanbieden.

Onze partner voor alle topics rond praktijkmanagement is Medicoach. Medicoach is gericht op coaching en advies waarmee zij de kinesitherapeuten specifiek gaan ondersteunen op verschillende vlakken. Om er maar enkele te noemen: fiscaliteit, boekhouding, administratieve ondersteuning, Hr. beleid, efficiëntie,  marketing,… Meer info vind je op de website www.medicoach.be