The Shoulder – Epic II

Ann Cools

Tijdens deze tweedaagse schoudercursus zullen aanvullende inzichten gegeven worden in het klinisch redeneren en zullen praktische vaardigheden aangeleerd worden in de revalidatie van de schouder. Dit is zowel een update als een verdieping van de reeds aanwezige kennis.

Op de eerste dag wordt gedetailleerd ingegaan op de rol van de scapula in het onderzoek en de revalidatie van schouderpijn. Vervolgens zullen er aanvullend een aantal pathologieën worden behandeld die niet aan bod kwamen in epic 1, met name bicepspeespathologie, rotator cuffscheuren, multidirectionele instabiliteit en richtlijnen voor postoperatieve revalidatie. Objectieve metingen en functionele tests worden geïntroduceerd met een link naar return to sport.

Ook deze cursus is wetenschappelijk onderbouwd met heel veel praktische oefeningen, met een degelijk klinisch onderzoek als basis voor het klinisch redeneerproces.

Dag 1: 

VM: Gevorderde inzichten in de biomechanica en het klinisch onderzoek van de scapula

NM: Behandelvaardigheden gebaseerd op scapulaire dyskinesieën met tape technieken, weke delen technieken en oefentherapie.

Dag 2: 

VM: Gevorderde inzichten in- en praktische vaardigheden bij bicepsgerelateerde pathologie / Intensieve prestatietraining bij de bovenhandse sporter en de besluitvorming tot sporthervatting.

NM: Gevorderde inzichten in- en praktische vaardigheden bij rotatorcuffscheuren en multidirectionele instabiliteit.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO portefeuille en geeft recht op 30% tegemoetkoming op het bedrag exclusief btw.

De schoudercursus van Ann Cools bestaat uit twee delen (epic I en II). Beide delen kunnen los van elkaar en in omgekeerde volgorde gevolgd worden.