Succesvol samenwerken binnen de Kinesitherapie

The HIve - samenwerken

In de kinesitherapie wordt ‘samenwerken’, onder collega’s of multidisciplinair, dé uitdaging voor de toekomst. Er zijn namelijk heel wat voordelen aan samenwerken. Bij huisartsen en specialisten zien we al vaak associaties, terwijl dit bij kinesitherapeuten veel minder voorkomt. Meestal wordt de praktijk gerund door één kinesitherapeut, met daarnaast heel wat meewerkende therapeuten, maar dikwijls vertrekken ze na een tijdje omdat er weinig doorgroeimogelijkheden zijn.

In deze topic gaan we dieper in op de mogelijkheden om tot een duurzame associatie te komen. Hoe richten we een associatie op waar iedere kinesist gelijkwaardig is en zich gewaardeerd voelt, loon krijgt naar werken, zich naast de algemene kine kan toeleggen op een deelaspect ervan, iets kan opbouwen voor de toekomst… Op deze manier kan samenwerken ook uitgroeien tot een meerwaarde voor zowel therapeuten als voor patiënten. Voor de eersten zal de work-life balans en de werkvoldoening er alleen maar op verbeteren. Voor de patiënten kan de kwaliteit van de zorg alleen nog maar toenemen.

De expert ter zake voor deze opleiding is Rita Cuypers, juriste en gespecialiseerd in associaties binnen medische en paramedische beroepen en een ware autoriteit binnen haar vakgebied gezien ze meer dan 70% van alle artsenassociaties en al heel wat kinesitherapie associaties heeft mee begeleid.

Onze partner voor alle topics rond praktijkmanagement is Medicoach. Medicoach is gericht op coaching en advies waarmee zij de kinesitherapeuten specifiek gaan ondersteunen op verschillende vlakken. Om er maar enkele te noemen: fiscaliteit, boekhouding, administratieve ondersteuning, Hr. beleid, efficiëntie,  marketing,… Meer info vind je op de website www.medicoach.be

Open chat
Kunnen we u helpen?