Women’s Health: Zwanger van A tot Z

Deze tweedaagse cursus heeft als doel de kinesitherapeut in staat te stellen om een zwangere vrouw zo optimaal mogelijk te begeleiden tijdens haar zwangerschap en voor te bereiden op haar bevalling. Tijdens deze opleiding bespreken we eerst de normale fysiologische veranderingen van het lichaam en hoe we deze kunnen behandelen. Maar daarnaast gaan we ook dieper in op enkele pathologische situaties.  Vanuit de wetenschappelijke literatuur bouwen we een zeer praktisch behandelschema op die makkelijk hanteerbaar en toepasbaar is in de dagelijkse kinesitherapie praktijk. Deze cursus richt zich tot elke kinesitherapeut met specifieke interesse in perinatale begeleiding. Er is geen voorkennis vereist.

Datum

18 - 19 feb 2022

Tijd

09:00 - 17:00
Hangar Meeting Center - Kortrijk

Locatie

Hangar Meeting Center - Kortrijk
Categorie

Sprekers

  • Roxane Van Hemelrijck
    Roxane Van Hemelrijck

    Roxane Van Hemelrijck studeerde in 2011 af als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, inwendige aandoeningen, aan de Vrije Universiteit Brussel. Nadien volgde ze de Interuniversitaire opleiding pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie, die ze in 2015 succesvol voltooide. Sindsdien is ze actief als zelfstandig bekkenbodemtherapeut, werkzaam in een gespecialiseerde groepspraktijk voor pelvische reëducatie en perinatale begeleiding. Haar passie ligt voornamelijk in de begeleiding van de postnatale vrouw. In 2019 specialiseerde ze zich tot postnataal personal trainer. Naast haar klinisch werk, werkt Roxane ook als praktijkassitent uro-gynaecologische wetenschappen aan de Universiteit Gent.

  • Vickie Van Besien
    Vickie Van Besien

    Vickie Van Besien studeerde in 2005 af als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan Ugent. Nadien volgde ze de interuniversitaire opleiding pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie (2006) en volgde ze tal van opleidingen omtrent Female Health. Zij is sinds 2007 praktijkassistent uro-gynaecologische wetenschappen aan de UGent en coördinator van de praktijkvakken perinatale kinesitherapie, pelvische reëducatie en Oedeemtherpie. Daarnaast is zij ook huidig voorzitter van de inter-universitaire opleiding Oedema en combineert zij haar wetenschappelijk en academisch werk met haar eigen groepspraktijk te Evergem. In de praktijk heeft Vickie zich volledig toegespitst op de begeleiding van zwangere vrouwen, bekkenbodemtherapie en oedeemtherapie.

Open chat
Kunnen we u helpen?